Jesteś tutaj

Ile tłuszczu jest w Wieprzu?

Na zaproszenie firmy Żywiec Zdrój pracownicy Zakładu Medycyny Społecznej i Zdrowia Publicznego, dr inż. Katarzyna Okręglicka oraz mgr Aleksandra Kozłowska, wzięły udział w organizowanych cyklicznie „Dniach Zdrowia” dedykowanych pracownikom biurowym i z zakładów produkcyjnych. W dniach 21-25 listopada 2016 roku odwiedziliśmy fabryki zlokalizowane w Beskidach: w Cięcinie, Jeleśni, Radziechowy Wieprz. Jednym z elementów promocji zdrowia była analiza składu ciała pracowników. Odbyły się także konsultacje dietetyczne oraz porady dotyczące zasad prawidłowego odżywiania oraz rekreacyjnego uprawiania sportu. Wyniki przeprowadzonych analiz były bardzo interesujące. Jeżeli chodzi o zawartość tkanki tłuszczowej u pracowników, to bywało różnie, natomiast poziom nawodnienia pracowników był prawidłowy, wręcz idealny. Podejrzewamy, że profil firmy miał tutaj duże znaczenie :).